Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hål i vägen orsakade bilskador

/

Flera bilägare har anmält att de fått skador på sina bilar efter att ha kört ner i ett djupt hål på Anneforsvägen i Bollnäs.

Annons

En av dem skriver i ett brev till kommunen att han under onsdagskvällen var på väg hem från en semesterresa med familjen. På Anneforsvägen, strax innan Granbergsbacken, fanns skyltar uppsatta om vägarbete och varning för stenskott. Några skyltar om nedsatt hastighet eller varning om gropig väg fanns däremot inte. Han sänkte ändå farten på grund av vägarbetet.

Plötsligt small det till i bilen. Han hade kört ner i en djup grop i vägbanan som inte syntes eftersom den var vattenfylld.

Resultatet blev skador på två av bilens fäljar. Bilägaren vill att kommunen står för reparationskostnaderna eftersom det inte varnades för gropen.

Enligt gatuchef Urban Kling har kommunen fått in fyra-fem liknande anmälningar de senaste dagarna.

– Vi ska lägga om vägen om några veckor. Därför har vi planfräst den, alltså tagit bort asfalten och jämnat till den befintliga beläggning. Sedan kom ett sjuhelvetes regnväder och slog upp hål i vägen.

Han beklagar att folk drabbats av skador men tycker att kommunen har gjort vad de kan för att informera om riskerna med att köra på vägen.

– Vi har gått ut på hemsidan och berättat om vägarbetet och satt upp skyltar om det.

Där finns skyltar om vägarbete och skyltar som varnar för stenskott. Men ingen skylt om hål i vägen. Varför då?

– Där sitter en skylt om vägarbetsområde och om man läser på om vad det innebär så står det ganska tydligt att man ska anpassa farten.

Kommer kommunen att ersätta de som drabbats av skador på sina bilar?

– Det är upp till vårt försäkringsbolag att avgöra.

Enligt Urban Kling har det aktuella hålet fyllts igen i omgångar under onsdagen och torsdagen.

Mer läsning

Annons