Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasister livade upp Brotorget

/
  • Så här livat kan det vara på ett torg, även i Bollnäs. Snyggt jobbat, alla gymnasister.
  • Mat och boende på Höghammargymnasiet bjöd på det italienska brödet focaccia. Eleven Daniel Pettersson, till vänster, och läraren Andreas Norin var några som hade bakat.
  • Olivia Mellgren på Torsbergsgymnasiets vård- och omsorgsprogram visade Heimlichmanövern på dockan Charlie.
  • Oliver Rohdin blåste sax som den värste Clarence Clemons.
  • Karin Mobacke var Karlsson på taket.

Det var dagen då sten- och asfaltöknen mitt i stan pryddes av allehanda stånd och gymnasieungdomar, som bjöd på sång, musik och dans.

Det var dagen då Brotorget blev ett riktigt torg – igen.

Annons

Gymnasiet på stan är ett evenemang som för ett antal år sedan initierades av den nyligen bortgångne gymnasiechefen Mikael Snell.

På fredagen var det dags för årets upplaga och folk sken i kapp med varandra i det vackra vädret.

- Det är just det, att göra folk glada, vi vill uppnå med det här, säger Wilma Eliasson från Edsbyn, tredjeårselev på Torsbergsgymnasiets estetiska program.

Viskonsert, Mästarnas mästare, dansuppvisning och rockshow stod på programmet och för uppvisningarna svarade esteterna. Karin Mobacke sjöng och gestaltade Karsson på taket – med snurra på ryggen och allt – och sjöng gjorde också bland andra Anna Olsson, Joefin Näslund och Vendela Karlsson.

Och Oliver Rohdin blåste saxofon i ett rockband som den värste Clarence Clemons.

I stånden som kantade Brotorget fick man provsmaka både den ena och det andra. Hos Hälsinge UF fick man glass, restaurang- och livsmedelsprogrammet frestade med mojo rojo, en allroundsås med studs i och morotsmarmeladen i det stånd vi glömde skriva upp namnet på var inte dum den heller.

Vård- och omsorgsprogrammet demonstrerade hur man med hjärt- och lungräddning kan rädda liv och på dockan Charlie visade Olivia Mellgren Heimlichmanövern. Med den hjälper man folk som riskerar att kvävas efter att ha satt någonting i halsen.

Höghammargymnasiet fanns också på plats med olika stånd, bland annat mat och boende på det individuella programmet. Där kunde man äta sig (nästan) mätt på det italienska brödet focaccia, som eleverna bakat. För den som ville baka själv bifogades recept.

Snyggt jobbat, alla gymnasister. Och kul med ett levande torg – igen.

Mer läsning

Annons