Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt besök i Bollnäs

/
  • Grön Ungdom berättade om sitt arbete i Miljöpartiets lokal på Västra Stationsgatan i Bollnäs.

På torsdagen var en grupp från Grön Ungdom Gävle på besök i Bollnäs. Syftet var att värva nya medlemmar som i förlängningen ska kunna bilda en egen lokalavdelning i Bollnäs.

Annons

- Det här är en första inofficiell träff där vi har bjudit in Grön Ungdom från Gävle för att berätta för intresserade vad vi egentligen står för, berättar Andrew Modig.

Och redan vid det första tillfället hade fyra intresserade ungdomar slutit upp för att lyssna. Alla med långt gångna planer på att gå med i Miljöpartiets ungdomsavdelning Grön Ungdom. De som kommit berättade också om att de visste minst två till som ville gå med, men att de var förhindrade att komma på mötet.

- Det här är helt enkelt det parti som lockar mig mest, förklarar Anna Berglund som var en av dem som kommit till mötet.

Hon berättar vidare att hon besökte miljötinget, en tredagars miljökonferens för ungdomar i Gävleborgs och Dalarnas län, och att hon då stannat till och pratat med de som stod vid Grön Ungdoms monter.

- Det visade ju sig att de står för precis det som jag själv tycker, konstaterar Anna Berglund.

- Alla lokala grupper är fria att driva sina egna lokala frågor, berättar David Ling, språkrör för Grön Ungdom Gävle. Men våra huvudfrågor är klimatfrågor och att arbeta mot rasism.

Man pratade bland annat om hur tre Bollnästjejer i somras anordnade en manifestation mot rasism där många kom för att visa att de inte tolererar rasism.

- Vi gör en massa saker i Grön Ungdom, många olika saker, säger David Ling. Vi skriver motioner, insändare, ordnar demonstrationer, aktioner, håller kurser, deltar i debatter och så sätter vi förstås upp bokbord på skolor och informerar om vad vi står för.

Den som är intresserad av Grön Ungdom kan med fördel surfa in på Grön Ungdom Gävles facebooksida för mer information.

Mer läsning

Annons