Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravida samtidigt – igen

/
  • Tvillingarna Lind kan det där med att tajma in viktiga händelser. Nu är de gravida samtidigt för andra gången i rad. Till vänster; Annika Lind med dottern Ester och Helen Lind med lilla Elsa.

Tvillingar gör verkligen allt tillsammans. Det är Helen och Annika Lind levande bevis på.
För två år sen fick de barn dagen efter varandra och nu är det dags igen. Båda är höggravida och föder vilken dag som helst.
Och mitt i allt fyller de 30 år på nationaldagen.

Annons

Tvillingarna tar emot hemma hos Annika i Växbo. "Lillasyster" Helen (tio minuter yngre) har redan gått fem dagar över tiden när vi hälsar på.

Vi hinner knappt lära oss vem som är vem innan deras barn dyker upp i hallen. Suck, de är ju också lik varandra! Hur ska det nu gå? Till min lycka springer barnen direkt till sina mammor när de blir blyga. Tror jag i alla fall.

– Nej, det är fel barn. De är så vana vid oss båda två, säger mammorna och ler.

När Ester springer till Helen för att snyta näsan tror jag att jag har fått kläm på mor och dotter-relationerna. Men nej, det var till moster hon vände sig den här gången.

Det tar ett tag att vänja sig men till sist förstår vi att Annika är mamma till Ester och att Elsa är dotter till Helen. Det är vi i alla fall ganska säkra på.

Tvillingarna Lind träffas flera gånger i veckan och naturligtvis deras barn också. De små flickorna har mer eller mindre uppfostrats tillsammans och är mer som syskon än kusiner. De kan också bli både tillsagda och kramade av mamma eller moster.

– Det är en stor trygghet. Elsa är så trygg med min syster och tvärtom, säger Helen.

Även nästa omgång barn kommer att växa upp med varandra. Tvillingarna har fått många kommentarer om att de ännu en gång är gravida samtidigt.

– "Är syrran din gravid den här gången också", har de skojat och de blir förvånade när jag säger att det är så, berättar Annika.

Den naturliga frågan är förstås; har ni planerat det här från början?

– Första gången hade vi inte ens pratat om det. Men nu sa vi att det hade varit roligt om vi var mammalediga ungefär samtidigt igen. Men det går ju inte att planera på det viset, säger Annika.

– Nej, det var inte planerat. Det föll sig så bara, konstaterar Helen.

Mer läsning

Annons