Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott om bevis mot inbrottstjuvar

Båda mannen och kvinnan som greps förra veckan efter ett inbrott i ett hus i Åsbacka har erkänt delaktighet i brottet. Polisen beskriver utredningsläget som gott.

Annons

På tisdagsmorgonen förra veckan blev en kvinna väckt av att två personer hade brutit sig in i hennes bostad. När kvinnan hade klivit upp för att se vad det var som lät mötte hon en främmande man i trappan. Mannen avvek då och hoppade in i en bil på gården där en kvinna väntade.

Under förmiddagen träffade polisen på en 31-årig man från Söderhamn och en 21-årig kvinna i området, som uppgav att de var ute på promenad. Men polisen trodde inte på deras berättelse, då de båda är kända av polisen sedan tidigare. Dessutom hittade polishundar en del bevisföremål som kopplas till mannen och kvinnan.

De båda häktades på fredagen för försök till grov stöld. En av dem erkände brott under häktningsförhandlingen och en av dem har erkänt delaktighet i ett senare förhör.

- Utredningsläget ser gott ut. Det känns bra, mängdbrotten är ett prioriterat område som vi satsar mot nu, säger polisens utredare Andreas Löfstrand som jobbar med fallet.

Åklagare Elly-Anne Öholm har nu på sig till 24 februari att väcka åtal mot de båda häktade.

Mer läsning

Annons