Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golfklubben tar över i Annefors

/
  • Clifford Modig lämnar över ansvaret för golfbanorna i Annefors till Kent-Åke Lindberg och Annefors GK.

Golfbanorna är byggda och klara – men nu vill Mo-Dig AB inte längre sköta driften. I stället lämnar man över ansvaret för verksamheten till golfklubben.

– Kalkylerna ser ut att gå ihop, det ska fungera, säger Kent-Åke Lindberg, ordförande i Annefors GK.

Annons

18 hål, varav hälften är helt nyinvigda, en servering med fika och enklare mat, och totalt fyra anställda. Allting finns vid golfbanorna i Annefors, som bolaget Mo-Dig AB har anlagt och skött driften för hittills. Men nu vill man inte fortsätta med det.

– Det här är en naturlig fasning. Vi är anläggare och ska inte sköta driften, säger Clifford Modig.

Nu blir det i stället Annefors GK som tar över ansvaret för anläggningen. Man ska både sköta driften av banorna och serveringen och ta de anställda. Kent-Åke Lindberg, klubbordförande, konstaterar att det blir en utmaning.

– Det är ett stort åtagande. Men vi har gjort ett så stort jobb här och det är så många ideella krafter som jobbat hårt. Vi vill ge anläggningen en chans, speciellt med de nya hålen. Kalkylerna ser ut att gå ihop, det ska fungera med hjälp av mycket ideellt arbete.

Bolaget kommer att fortsätta äga anläggningen, som hyrs och sköts av golfklubben. Men Modig betonar också att han inte tänkt överge golfbanorna helt.

– Vi som alla andra klubbmedlemmar kommer naturligtvis att fortsätta ställa upp och hjälpa till med ideella grejer när vi har bättre förutsättningar och maskiner än föreningen har.

Anläggningen hade från början nio hål. Nu har man precis gjort färdigställt ytterligare nio och kombinerat ihop en tolvhålsbana för den som vill – Lindberg berättar gärna om att ett av de nya hålen med sina 685 meter ska vara Sveriges längsta.

– Annefors ska ha banor för alla, oavsett hur bra man är på golf. Och vi ska försöka bli lite bättre på att marknadsföra serveringen också, säger han.

Mer läsning

Annons