Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada studenter tågade genom centrum

/
  • Studenterna tågade längs Odengatan för att till slut bli ordentligt firade på Onbacken.

Först kom de uppvaktande föräldrarna, syskonen och vännerna. Sedan kom orkestern.
Sedan kom studenterna med blommor om halsen och plakat i händerna, under tisdagens studenttåg genom centrala Bollnäs.

Annons

Tonerna från Bollnäs Ungdomsorkester och studenternas glada visslande var öronbedövande när Torsbergsgymnasiets studenttåg gick igenom betongen i Wilhelminapassagen. Väl framme på Onbacken slet de anhöriga för att få fira sina studenter. "Hur ska man hitta nåt i den här myrstacken", hördes en röst i vimlet.

Nu är frågan om studenterna ska stångas mot livet eller om de hellre sätter sig ner och luktar på blommorna en stund. En av de som ska ut i vuxenlivet är Rebecca Stanley som går ut IB08, alltså International Baccalaureate.

– Det känns jätte, jättebra, jag är superglad och lycklig och tårögd. Jag har skrikit hela dagen och sjungit, säger hon.

Dagen började med fotografering och sedvanlig champagnefrukost hos en klasskompis. Efter sista måltiden på skolan, namnskrivning i varandras mössor och tal i aulan var det dags att springa ut från tre års studier på Torsbergsgymnasiet.

– Det har varit hårt och tufft men jättekul och värt det. Nu ska jag försöka skaffa jobb och ta mig ut i världen, helst till Nya Zeeland, säger Rebecca Stanley.

Mer läsning

Annons