Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyrhjuling stals från ridskolan

/
  • Den stulna fyrhjulingen är en Kawasaki Mule och har ett speciellt utseende.

Varje morgon i en timmes tid använder Bollnäs ridsällskap sin fyrhjuling för att skapa ett bra underlag på alla ridbanor. Men när det var dags på torsdagsmorgonen var fyrhjulingen borta.

Annons

Fyrhjulingen stod dold på anläggningen när den stals. Men tjuvarna hade uppenbarligen hittat den och försökt lasta den på en traktorvagn. Men det har misslyckats och hur tjuvarna fick med sig fordonet, en Kawasaki, är oklart. Stölden har skett någon gång mellan klockan 22.30 på onsdagen och klockan 6 på torsdagen.

– Vi kan inte köra med traktorn på underlaget i ridhuset eftersom den är för tung. Underlaget är uppbyggt i flera lager och de bärande lagren klarar inte tyngden. Därför är vi i stort behov av en fyrhjuling nu, säger Helene Baumgartner Lassa som sitter i ridsällskapets styrelse.

Fyrhjulingen var försäkrad, men det kommer att ta tid innan ersättningen betalas ut och föreningen satt redan innan stölden i en tuff ekonomisk sits. Nyligen sökte de om 300 000 kronor i stöd av kommunen för att klara av utgifter som löner och leverantörsskulder.

Läs också: BRS har problem med ekonomin

Kommunen har ännu inte beslutat om de kommer att hjälpa föreningen med de pengarna.

Mer läsning

Annons