Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra nätter - fyra våldtäkter

/

På fyra dagar har fyra våldtäkter skett, två i Bollnäs och två Söderhamn. Mitt under sommaren när polisen har mindre bemanning än vanligt.

Annons

– Den polisiära närvaron är ju halverad med tanke på att det är semestertider. Men utredningsbiten fixar vi, säger Sune Nordh vid polisen.

Sammanlagt har fyra våldtäkter anmälts senaste veckan i Bollnäs och Söderhamn. Den första, som ska ha skett natten mot torsdagen utanför Tranan i Bollnäs är polisen fortfarande försiktig med att yttra sig om, eftersom inga vittnen till själva våldtäkten finns i dagsläget.

– Vi har inga ytterligare uppgifter. Vi inväntar fortfarande analyssvaren från läkarundersökningen. Sen ska vi höra kvinnan igen innan vi kan gå vidare med den här utredningen, säger Nordh.

En man från Bollnäs är däremot anhållen för våldtäkten som skedde natten mot lördag i samband med Bollnäs stadsfest. För våldtäkten som skedde i en lägenhet i Söderhamn under lördagsnatten är en man från Söderhamn anhållen.

Den fjärde våldtäkten ska ha ägt rum på parkeringen utanför varuhuset Variant i Söderhamn i söndags morse. Där en kvinna i 50-årsåldern säger sig ha blivit indragen i en bil och våldtagits. Till den våldtäkten finns heller inga vittnen.

– Kvinnan har lämnat ett signalement på gärningsmannen, men det är så väldigt stort att det passar i stort sett in på vem som helst. Här inväntar vi också in analyssvaren från läkarundersökningen samtidigt som vi letar andra tips att gå vidare på, säger Nordh.

Mer läsning

Annons