Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra miljoner "förlorade" i stationshuset

/
  • Kilafors stationshus som det ser ut efter upprustningen. Skador i husets trossbotten var en bidragande orsak att renoveringskostnaderna blev höga.

Bollnäs kommun köpte järnvägsstationen i Kilafors 2007. Priset var 365 000 kronor, men stationen renoverades därefter för nära fyra miljoner.

Trots den omfattande upprustningen säljs nu fastigheten för 360 000 kronor.

Annons

Köpare är företagaren Roger Lindblom, som också är politiskt aktiv i Bollnäspartiet. Han är ledamot i både kommunfullmäktige och teknik- och fritidsnämnden.

Att järnvägsstationen stått på kommunens försäljningslista en tid är känt. Men trots att han nu godkänt försäljningen skriftligt är teknik- och fritidsnämndens ordförande Kent Hedberg (SVP) kritisk.

- Det här har ju två sidor. Naturligtvis har investeringen inte varit någon bra affär för kommunen, men vi slipper ändå framtida kostnader för drift och underhåll genom försäljningen, säger Kent Hedberg.

Under våren 2007 föreslog den borgerliga majoriteten en renovering i kommunal regi.

- Det finns företag som vill flytta in och området behöver snyggas till, förklarade Ingvar Persson (M), ordförande i den dåvarande teknik-, service- och fritidsnämnden.

Ingvar Persson, idag oppositionsråd i kommunen, har förståelse för de kritiska röster som finns.

- Tittar man på siffrorna är det illa. Men före renoveringen var stationen förfallen och rucklig. Kilaforsborna var besvikna över att ingenting gjordes. Jag tror att det finns en liten förståelse för att vi ingrep, säger Ingvar Persson.

Mer läsning

Annons