Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskola enda hoppet för Nytorp

Om naturbruksgymnasiet Nytorp inte får bli friskola i januari 2012, så vill barn- och utbildningsnämnden att kommunen avvecklar skolan. Det beslutade nämnden på onsdagen.

Annons

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden ser inga möjligheter att fortsätta driva Nytorp i kommunal regi – och hoppas nu på privat drift i stället. Och på onsdagen ställde sig hela nämnden bakom en ansökan till Skolinspektionen från centerpolitikern och entreprenören Karin Ånöstam om att bli godkänd som huvudman och driva skolan som en friskola.

Karin Ånöstam ingår också i en företagargrupp, som förhandlar om att köpa Nytorp av kommunen. I det fallet ska kommunstyrelsen och kommunfullmäktige fatta de avgörande besluten senare i vår.

Nu vill barn- och utbildningsnämnden att kommunfullmäktige ska täcka underskotten för skolan till dess att nya ägare tar över – eller skolan avvecklas. Men några beslut om tidpunkten för en eventuell avveckling fattades inte av nämnden.

- Så länge vi får listor med namn på elever inför hösten från elevantagningen i Falun, så utgår vi från att det blir intagning i höst, säger Nytorps rektor Pär Höglund, som fanns med på åhörarplats vid nämndens sammanträde.

Mer läsning

Annons