Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frias från GHB-innehav

En 29-årig man från Söderhamns kommun som polisen påträffade med en flaska GHB i en lägenhet i Bollnäs frias nu från ansvar. Det går inte att bevisa att flaskan var hans.

Annons

Polisen gjorde tidigt en morgon i slutet av februari en husrannsakan i en lägenhet i centrala Bollnäs. Där hittade man bland annat den nu frikände mannen sovandes i vardagsrumssoffan. På ett bord strax intill stod då en misstänkt flaska som polisen tog i beslag för vidare analys.

Mannen, som inte själv bodde i lägenheten utan bara sov över hos en kamrat, sa först att det var hans flaska men sedan analyserna visat att den innehöll 56 milliliter av det narkotikaklassade ämnet GHB ändrade han sig och nekade till att flaskan skulle ha varit hans.

Han säger sig i stället ha haft en annan flaska som innehöll saft och när polisen frågade trodde han att det var den frågan gällde. Någon flaska med GHB säger han sig inte ha haft i sin ägo och han vet heller inte vems flaska det var som innehöll GHB.

Hudiksvalls Tingsrätt har nu beslutat sig för att ogilla åtalet mot mannen och anser att det inte går att bevisa att flaskan tillhörde den 29-årige mannen. Därför ska han frias från anklagelsen, samtidigt som innehållet i flaskan ska förstöras av polisen.

Mer läsning

Annons