Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsfest på Långnäs när över hundra barn lirar Bollnäs lilla Champions League

Bayern, Juve, Real, City och Barca är några av lagen som kämpar på Långnäs gräsplan, där de deltar i serien Bollnäs lilla Champions League. – Vi hade hoppats på 50 barn, men vi har kommit upp i 115 så intresset är väldigt stort, säger ledaren Tony Croon.

Annons

Under våren och hösten har tisdagskvällarna inneburit rena fotbollsfesten på klassiska Långnäs IP – här avgörs nämligen Bollnäs lilla Champions League.

Tolv lag – där namnen för tankarna till "riktiga" Champions League – med spelare födda 2008 och 2009 gör upp i femton minuter långa matcher. Vart och ett av lagen får lira hela fyra matcher vid varje speltillfälle.

Lilla Champions League på Långnäs. Över 100 unga spelare med spring i benen deltar.

Efter en tisdagkväll på Långnäs så har både spelarna på planen och föräldrarna vid sidan av med andra ord fått sig en rejäl dagsdos fotboll.

– Det brukar vara mellan 200 och 300 personer som rör sig här under tisdagskvällarna. Totalt är det tio speltillfällen som vi arrangerar under den här säsongen och det har blivt lite av en folkfest faktiskt – särskilt om vädret är fint, säger ledaren Tony Croon.

Kamp om bollen.

Han är via Bollnäs GIF Fotboll projektanställd av kommunen för att jobba med integration inom föreningslivet. Tanken är att utbilda fler ledare av både svensk och utländsk härkomst – och att ge barnen tillfälle att spela fotboll i en välkomnande och inkluderande miljö.

Loui Fröjd, Wille Kaneskär och Ayaz Yurt i laget Wolfs tycker alla att lilla Champions League är toppen.

– Barnen ska få närhet till att vara med och leka och röra sig aktivt, det är meningen med det här. Vi har så många barn som vill spela fotboll här i Bollnäs och nu får de möjlighet till att träffas och spela matcher på nära håll, säger Tony Croon.

Två speltillfällen återstår av första upplagan av Bollnäs lilla Champions League. Till våren blir det, av allt att döma, en fortsättning fortsätter Tony Croon:

– Ja, vårt mål är att det ska fortsätta. Nästa år släpper vi även in barn som är födda 2010, så då blir vi tre årskullar. Med lite tur så får vi över 150 barn som deltar då.

Läs också: "Interna" i Bollnäs återuppstår

Läs också: Kommunalt bidrag ska öka integrationen i föreningslivet

En hel del spelare brukar följa bollen på planen under lilla Champions League – och en hel del föräldrar och anhöriga till de unga lirarna brukar följa matcherna med intresse.

Det kämpas och springs på fyra planer samtidigt när det är

Mer läsning