Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt trubbel vid Arbråmack

/

Etanolbränslet E 85 har varit slut i en månad. Det saknas också vatten och möjlighet att fylla på luft i däcken.
Problemen fortsätter vid Arbråmacken.

Annons

Ulf Jansson, sekreterare i Arbråmackens ekonomiska förening, är fortfarande inte nöjd med hur bolaget Eco-Oil Arbrå AB driver verksamheten vid bensinstationen.

Under senare tid har det dock funnits vanlig bensin och diesel.

- I det avseendet har det blivit bättre. Det har så vitt vi vet inte varit lika allvarliga störningar som för en månad sedan, säger Ulf Jansson.

Arbråmackens ekonomiska förening har ingenting med driften eller ägandet att göra. Men föreningen har lånat ut pengar till Eco-Oil i Arbrå, som ägs av Ulf Brodén från Kovland i Medelpad.

Den nya bensinstationen startade för bara drygt ett halvår sedan. Men under hösten har det vid flera tillfällen inträffat att det inte funnits bensin och diesel i pumparna. Tidningen berättade om problemen den 18 september.

Flera påstötningar gjordes tidigare från styrelsen i den ekonomiska föreningen. För snart två månader sedan träffade de också Ulf Brodén vid ett möte i Sundsvall. Därefter har inga kontakter förekommit.

- Ulf Brodén är mycket svår att nå, säger Ulf Jansson.

Föreningen – som tog initiativ till macken – fick tidigare beskedet att Eco-Oil inte fått krediter från bränsleleverantörer. Det har förklarat att bensinen tagit slut ibland. Vid ett tillfälle var det 88 bilister som vände under en enda dag när de blev utan bensin.

Indirekt har även Time-butiken intill bensinstationen drabbats. Den lilla servicebutiken och kaféet där behöver bensinstationens kunder.

Ulf Brodén har inte varit anträffbar för en kommentar.

Mer läsning

Annons