Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt minusresultat - men åt rätt håll

Bruks AB i Arbrå gjorde ett minusresultat på 12 miljoner förra året. 2012 ser bättre ut - men den starka kronan och finansiella osäkerheten i Europa är orosmoln.

Annons

Trots att Bruks AB:s siffror var kraftigt röda förra året innebar resultatet på minus 12 miljoner ändå en förbättring från året innan. Och hittills i år har det sett ännu bättre ut enligt företagets vd Johan Johansson.

– Det är naturligtvis inte bra att göra minusresultat, men vi är på god väg att bryta den trenden, säger han.

Minusresultatet innebär inte heller några nedskärningar på personalstyrkan, enligt honom. Men att måla upp en allt för positiv bild av framtiden är något han vill akta sig för.

Bruks har en exportandel på mellan 70 och 80 procent, framförallt till Centraleuropa. Det innebär att det finansiella läget är ett stort osäkerhetsmoment för företaget.

– Och att kronan är så stark emot dollarn och euron gör det naturligtvis svårt för oss. Det får oerhört stor inverkan på vårt pris jämfört med utländska konkurrenter som har andra valutor, säger Johan Johansson.

Men han är ändå hoppfull. Bland annat ser marknaden på bioenergisidan positiv ut för företaget.

– Vi ser positivt på framtiden och tror på ett rejält förbättrat resultat det här året. Trots orosmolnen, säger Johan Johansson.

Mer läsning

Annons