Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan Ekorren stängs till sommarlovet

/
  • Montessoriförskolan hyr lokaler i den gamla prästgården på Granberg i Bollnäs.

Montessoriförskolan Ekorren i Bollnäs med 30 barn läggs ner till sommaren – av ekonomiska skäl.

- Vi har insett att det inte går längre och vi är oerhört ledsna, säger Ullis Engman som är en av ägarna.

Annons

I fredags eftermiddag kom beskedet till berörda föräldrar och till kommunen: Den privata förskolan Ekorren stänger den 28 juni, efter 17 års verksamhet i den gamla prästgården på Granberg.

- Ekonomin är den stora orsaken, säger Ullis Engman som driver förskolan tillsammans med Kicki Hägglund. Det finns ett jättestort intresse för förskolan och vi har en lång kö, men personal- och hyreskostnaderna är för höga i förhållande till inkomsterna.

Fastigheten hyrs av en privat ägare och i personalbudgeten finns 5,5 tjänster.

- Förskolepengen från kommunen har legat stilla och täcker inte kostnaderna, när allt annat har ökat, säger Ullis Engman. Vi har strävat i många år, men insett att det inte går längre.

Förskolan har 30 barn inskrivna.

- Vår styrka med små grupper är samtidigt vår svaghet. Vi har kämpat för att behålla kvalitén – men är för små för att kunna gå runt ekonomiskt. Enda möjligheten skulle vara att utöka verksamheten, men det vill vi inte.

Nu stängs Ekorren i anslutning till sommarlov och semesterperiod.

- Vi gör hellre så här och stänger i sommar än går i konkurs, säger Kicki Hägglund. Vi vill avsluta på ett bra sätt för barn, föräldrar och anställda – och det bästa vi kan göra nu är att fortsätta till sommaren.

Mer läsning

Annons