Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättrar din mobiluppkoppling

/
  • Sture Halvarsson och Bengt-Olov Persson med en repeater som förstärker både inkommande och utgående mobilsignaler.

Det finns många områden där det mobila nätet inte fungerar tillfredsställande. Nystartade företaget Boost UP satsar på att hjälpa både företag och privata kunder att förstärka signalerna.

Annons

I dag finns många saker som kan hindra signalerna från de mobila näten, det kan röra sig om skog, berg, plåttak eller bara en vägg. Detta samtidigt som mobiltelefoner, smartphones och mobila surfabonnemang blir allt viktigare för både privatpersoner och företag.

- Och de kommer bara att bli viktigare, säger Bengt-Olov Persson från Segersta.

Tillsammans med Sture Halvarsson, också Segersta, har han startat ett nytt företag, Boost UP, som hjälper dem med dålig mottagning att få ordning på problemen.

Boost Up har egentligen två betydelser, dels som Bo för Bengt-Olov och st för Sture, men boost up betyder också förstärka på engelska. Och det är precis vad företaget sysslar med.

- Vi börjar med att mäta upp signalerna hos kunden och föreslår utifrån resultatet en lämplig lösning, säger Sture.

- Inga av mobiloperatörerna står heller till tjänst med den här typen av hjälp, säger Bengt-Olov. Det här är något som kunden måste ordna själv.

- Och då ska man komma ihåg att många av de här lösningarna kräver tillstånd från både teleoperatörerna och Post- och Telestyrelsen, säger Sture. Det ligger ganska mycket byråkrati framför den som ska söka sådana tillstånd. Det kan vi också ta hand om.

Ett vanligt hushåll kan i bästa fall komma undan med några få tusenlappar medan större företag i värsta fall får punga ut med uppåt 70 000 kronor. Det som avgör är hur dåliga signalerna är och hur stor yta man ska täcka.

De har båda mer än 30 års erfarenhet från området. Sture har ett eget företag som sysslar med IP telefoni och konsulttjänster. Bengt-Olov ägnar sig åt data och elektronik. Nu har de tillsammans startat ett tredje företag där de kan dra nytta av varandras kunskaper. Och hittills är de ganska ensamma på marknaden, i alla fall häromkring.

- Vårt marknadsområde är hela Gävleborg, säger Sture Halvarsson och Bengt-Olov Persson.

Mer läsning

Annons