Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkkär artist återvänder till Bollnäs

Det var inte länge sedan han spelade på Kulturhuset, men i sommar återvänder artisten Gabriel Kelley till Bollnäs för en spelning.

Annons

Gabriel Kelley är folksångaren som tidigare har arbetat som låtskrivare åt bland annat band som Kings och Leon innan han slog igenom med buller och bång i det populära tv-programmet Jills veranda.

Gabriel Kelley besökte senast Bollnäs i mars och hade då en spelning på Kulturhuset.

Läs även: Klubb Rockaway vill skapa industriell underground-känsla i Bollnäs

Kelley, som växte upp i delstaten Georgia i USA, kom redan under tonåren som utbytesstudent till Göteborg som tonåring innan han bestämde sig för att bo och verka i Nashville.

När en vän berättade för honom att ett svenskt tv-program om musik, det vill säga Jills veranda, spelades in i trakterna tog han kontakt med producenten till programmet och på den vägen är det.

Två Sverigeturneér har det blivit för Gabriel Kelley och i mars hade han en spelning på Kulturhuset i Bollnäs. Nu återvänder han i augusti då föreningen Lokomotiv anordnar en mindre spelning.

– Det är verkligen jätteroligt att vi har lyckats att få hit honom. Vi tar in max 150 personer så det kommer att bli en intim spelning, berättar arrangören Johanna Syrén.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons