Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar för hälsingefiskare

/

I lördags avgjordes NM (Nordiska Mästerkapen) i pimpelfiske på Vikasjön utanför Falun. Leif Lothström från Kilaforsklubben Fyra Fiskar tog guld i herrarnas seniorklass och Cecilia Alsing från Bollnäsklubben Flugan tog också en guldmedalj, i damernas juniorklass.

Annons

Visst blåste det lite men för övrigt var vädret idealiskt och det var blanka och fina isar i lördags när cirka 70 deltagare gjorde upp om vem som kan titulera sig som nordisk mästare i pimpelfiske. Deltagarna kommer från Norge, Finland och Sverige och har kvalat in genom att prestera bra i sina nationella tävlingar.

Några som verkligen hade god fiskelycka var fiskarna från Södra Hälsingland. Förutom Leif Lothströms och Cecilia Alsing, som tog individuella guldmedaljer, tog även Marie Björklin från Flugan hem en silvermedalj i damernas seniorklass.

- Jättekul att det gick så bra för oss alla tre, säger Leif Lothström.

Till NM kvalificeras man genom att komma på en av de tre första platserna i respektive klass på SM. Eftersom såväl Leif som Marie blev svenska mästare förra året och Cecilia kom tvåa, fick de i år vara med och representera Sverige vid årets NM.

Och som de gjorde det! Förutom att det blev svenska individuella segrar i alla klasser, förutom junior- och seniorklasser även veteranklasser, fiskade svenskarna byxorna av både finska och norska fiskare.

- Vi vann lagtävlingarna i alla klasserna, konstaterar Leif Lothström.

Varför gick det så bra för hälsingefiskarna?

- Jag tror att mycket berodde på att förhållandena i Vikasjön påminner så mycket om de vi är vana vid här hemma i Hälsingland, säger Leif.

Totalt fiskade Leif upp 7 125 gram abborre ur Vikasjön och med tanke på att genomsnittsabborren vägde runt 15 gram handlar det om i runda tal 475 fiskar.

Mer läsning

Annons