Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filmpremiär till Bollnäs

/
  • Linda Granberg och Kia Erdogan från föreningen Vi mot droger, VMD, är mycket glada över att ha lyckats få premiären av den svenska filmen Bella & Real till Bollnäs och Röda Kvarn.

Nästa fredag, den 22 januari alltså, blir det stor filmpremiär i Bollnäs. Då visas den svenska filmen Bella & Real på Röda Kvarn.

Annons

Det är den nystartade Bollnäsföreningen Vi mot droger, VMD, som lyckats kamma hem Sverigepremiären av filmen Bella & Real.

– Jag fick kontakt med Börje Peratt, som gjort filmen, på Facebook efter att vi startat VMD. När han berättade om sin film tänkte jag: varför skulle inte vi kunna ha premiären i Bollnäs? säger Kia Erdogan, ordförande i VMD.

Först tvekade Börje Peratt eftersom planen var att premiären skulle ske på Filmhuset i Stockholm under ett film- och dialogseminarium den 3 februari, under rubriken "Fred börjar hemma".

– Men han lovade att undersöka saken och sen dess har jag ringt flera gånger och tjatat. Jag blir så ivrig. Och nu är det klart att vi får premiären, säger Kia Erdogan.

Bella & Real handlar om en ung kvinna från krigets Irak som inget hellre vill än att spela fotboll. Filmen visar hennes kamp för rätten till sitt eget liv när hennes familj försöker gifta bort henne.

– Den handlar inte om droger, men den handlar om att coacha ungdomar, säger Kia Erdogan.

Mer läsning

Annons