Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalen kommer hem till byn

/
  • Fredrik Svensson spelar i bandet Delacroix och Jon Törnros har varit med och arrangerat Karlslundsrocken. Nu är de båda med och drar i trådarna till Hem till byn-festivalen i Rengsjö.

Hemma i Rengsjö ordnar Jon Törnros, Fredrik Svensson och tre andra festivalen Hem till byn, vid Västerby hälsingegårdar.

– Anna Järvinen känns som att hon passar utmärkt i den här miljön, säger Fredrik Svensson.

Annons

Festivalen, som går av stapeln 20 augusti, ordnar de tillsammans med Erik Linck och Richard Nylund, som även de är bördiga från Rengsjö, samt inflyttade Jenny Sörlin. Idén att ordna festival hemma kläcktes i slutet av förra sommaren. Valet av plats i Rengsjö kom i andra hand, men var inte så svårt.

– Det här är ju perfekt, säger Jon Törnros om Västerby hälsingegårdar, med anor från 1500-talet.

De har utgått från sin egen musiksmak när de har valt ut artister, men samtidigt varit noga med att det ska vara en bredd på framträdandena. Bland andra Anna Järvinen, Magnus Carlson från Weeping Willows, Ulf Stureson och Gävlebaserade Isobel & November är med när artisterna löser av varandra.

Hem till byn-festivalen är tänkt att bli något årligt, enligt arrangörerna som alla är ledamöter i nystartade Rengsjö kultursällskap.

– Alla är så positiva, framför allt byborna. Äntligen, säger de. Hoppas att de är lika nöjda efteråt, säger Jon Törnros.

Mer läsning

Annons