Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får sju månaders fängelse efter nätbedrägerier och återfall

38-åringen lade ut maskiner till försäljning på Blocket – men varorna fanns i själva verket inte. Sammanlagt lurade han till sig över 100 000 kronor från olika köpare. Nu har han dömts till sju månaders fängelse, bland annat för bedrägeri.

Annons

Det var kring årsskiftet 2010-2011 som 38-åringen, då bosatt i ett litet samhälle utanför Bollnäs, tillsammans med två bekanta lade ut en rad falska Blocketannonser. Totalt 23 personer runt om i landet betalade in från 1 500 till över 20 000 kronor vardera till mannen i tron att de köpte eller delbetalade snöslungor, traktorer och andra maskiner och maskindelar. Men några varor fick de aldrig – eftersom varorna aldrig hade existerat.

Mannen har erkänt brottet och nu har han dömts för bedrägeri.

Han är också sedan tidigare dömd för brott och var villkorligt frigiven under vintern – och i december ska han enligt åtalet också ha misshandlat sin sambo på öppen gata i Sundsvall. Han själv och sambon var båda berusade och ger skilda bilder av vad som hänt, men vittnesuppgifter berättar om hur han slagit sambon i ansiktet flera gånger.

Under samma vinter ertappades också mannen, som saknar körkort, när han körde bil både i Bollnäs och Hudiksvalls kommun – och i Sundsvall, Södertälje, Stockholm och Uppsala. Vid ett av tillfällena var han också berusad. Han har dessutom kört moped berusad i Sundsvall.

Eftersom han var villkorligt frigiven under tiden då en del av brotten begicks har Hudiksvalls tingsrätt nu beslutat att hans frigivning ska förklaras förverkad. Han har dessutom dömts till sju månaders fängelse, i en samlad dom för alla brotten: bedrägeri, misshandel, olovlig körning, rattfylleri och grovt rattfylleri. Han måste dessutom betala skadestånd, från 1 500 till 21 000 kronor vardera, till de som drabbades av bedrägerierna.

Texten är rättad. Den korrekta fängelsetiden som mannen tilldömts är 7 månader och inget annat.

Mer läsning

Annons