Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för dopningsfabrik i garage

Bollnäsman döms till två och ett halvt års fängelse.

Annons

Den 38-årige mannen från Bollnäs tillverkade dopningstabletter i ett garage i Ovanåkers kommun. Han tog emot beställningar och skickade iväg dopningsmedlen från det Gävlegym som han drev. På gymmet fanns också en maskin för tillverkning av dopningsampuller.

Verksamheten har varit organiserad och omfattande och syftet har varit att tjäna pengar. Det anser Gävle tingsrätt som nu dömer Bollnäsbon för bland annat grovt dopningsbrott och försök till grovt dopningsbrott. Han döms till två och ett halvt års fängelse.

38-åringen anses vara huvudperson i härvan, tillsammans med en 37-årig Gävlebo, som döms till samma straff. När duon greps i maj hade de 12 000 dopningstabletter i bilen.

Ytterligare fem personer i landet döms för att ha köpt eller haft dopningsmedel i härvan.

Bollnäsmannen har sagt att han blev tvingad av andra att ta emot tillverkningsmaskiner och dopningspreparat. Domstolen anser dock inte att hans förklaringar är trovärdiga.

Mannen har begått liknande brott tidigare. I juli 2010 dömdes han för grovt dopningsbrott. Den domen kom i sin tur medan han redan avtjänade ett treårigt fängelsestraff för grovt dopningsbrott.

Mer läsning

Annons