Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket fick igenom lönekrav för personliga assistenter: "Jag hade blivit förbannad annars"

Det blev ingen nyanställningsblockad som Kommunal varslade om. I stället har parterna kommit överens om en löneökning på 2,2 procent för privatanställda personliga assistenter. Victoria Olsson och Kajsa Lagerhäll är anställda på PASS-Team AB i Hälsingland, och två av dem som får högre lön.

Annons

Läs mer: Hälsingeföretaget om Kommunals varsel: "Det skapar en oro hos våra brukare"

Victoria Olsson, Åsa Boman, Frida Linck och Kajsa Lagerhäll.

Ur högtalarna hemma hos Åsa Boman strömmar musik och Frida Linck sjunger med i en av poplåtarna. Längre bort i vardagsrummet sitter deras personliga assistenter bredvid varandra i soffan. Victoria Olsson som är personlig assistent till Åsa och Kajsa Lagerhäll som är personlig assistent till Frida.

– Åsa och Frida fungerar bra tillsammans, de är kompisar, säger Kajsa Lagerhäll.

De är båda anställda av PASS-Team AB, Hälsinglands största privata arbetsgivare för personliga assistenter, och har jobbat över tio år inom yrket. Och båda har ända sedan starten haft samma brukare, berättar de.

Åsa Boman och Frida Linck har blivit bra vänner genom åren. När de ses får också deras personliga assistenter möjlighet att umgås med varandra.

Hur är det att jobba som personlig assistent?

– Roligt, annars skulle vi nog inte sitta här. Men det är klart att vissa dagar är jobbiga också, både fysiskt och psykiskt, säger Kajsa Lagerhäll.

Hon får medhåll från Victoria Olsson som tillägger:

– Vissa verkar inte förstå hur jobbet fungerar. Man har fått kommentarer i stil med "du går väl bara och fikar på ditt jobb". Då har man inte förstått vad personlig assistans handlar om, det är inte så ofta vi bara går och fikar.

Och när det gäller lönen, så verkar Kajsa och Victoria rörande överens om att den är för låg, speciellt under nattjouren.

Därför välkomnar de nyheten om att arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna har gått med på fackförbundet Kommunals lönekrav i nya avtalet. Detta efter strandade förhandlingar mellan parterna och varsel om nyanställningsblockad från Kommunals sida.

Överenskommelsen innebär en löneökning på 2,2 procent från den 1 juli i år, vilket är industrins märke för 2016.

– Men jag hade blivit förbannad om de inte hade fått igenom lönekraven. Det känns som en självklarhet snarare än en seger. Om de hade höjt lönen ytterligare, då hade det varit en seger, säger Victoria Olsson.

– Ja, lönen är den negativa sidan av ett annars roligt jobb. Vi jobbar ändå med människor som inte skulle klara sig annars, så det är ett yrke som borde värderas högre, säger Kajsa Lagerhäll.

Marianne Forslin Persson är företagschef på PASS-Team AB. Hon säger att hon inte tycker lönekravet Kommunal har fått igenom är orimligt, men undrar hur det kommer slå mot företagen i branschen.

Marianne Forslin Persson, företagschef på PASS-Team AB, tror att lönekravet kan medföra problem för många företag i branschen.

– Som arbetsgivare vill vi alltid följa den allmänna lönebildningen. Men eftersom löneökningen på schablonbeloppet som regeringen har satt nu blir lägre än löneökningen i avtalet kan det bli problem för många företag, säger hon.

Schablonbeloppet bygger på regeringens beslut om assistansersättning och räknas i år upp med 1,4 procent. Det innebär att de privata företagen måste stå för resterande del av lönökningen enligt nya avtalet, som alltså ligger på 2,2 procent.

Kommer det här bli ett problem för PASS-Team?

– Nej, vi har redan gjort kalkyler och har det under kontroll, säger Marianne Forslin Persson.

Du pratade senast om vikten vid att höja yrkets status. Kan inte högre lön vara ett sätt att göra just det från arbetstagarnas perspektiv?

– Jo självklart så finns lön med i arbetet att höja statusen. Men man skulle ju önska att det i så fall skedde något också på politisk nivå, säger Marianne Forslin Persson.

Marianne Forslin Persson:

Tillbaka hemma hos Åsa Boman, har Frida och Åsa satt sig i soffan tillsammans med sina personliga assistenter.

– Att vara personlig assistent handlar mycket om att förstå sig på en annan person, att klicka med sin brukare och dennes familj. Det är inte något alla klarar av, men ändå har yrket låg status, säger Kajsa Lagerhäll.

– Och personen man tar hand om blir ju en del av en själv. När man har jobbat tillsammans så länge så skapas starka band. Det är en mysig grej med det här jobbet, säger Victoria Olsson.

Åsa Boman och personliga assistenten Victoria Olsson.

BAKGRUND:

För två veckor sedan gick fackförbundet Kommunal ut och varslade om nyanställningsblockad för privatanställda personliga assistenter, som skulle träda i kraft den 13 september.

Anledningen var att man inte lyckats komma överens med arbetsgivarförbundet Vårdföretagarna om bland annat lönen i nya avtalet.

Medan de flesta på arbetsmarknaden får löneökningar på 2,2 procent (industrins märke för 2016), ville Vårdföretagarna höja assistenternas löner med 0,8 procent. Först i januari nästa år föreslogs att den ytterligare höjningen med 1,4 procent ska äga rum.

Enligt Kommunal bör de runt 40 000 assistenterna som omfattas av avtalet få en högre löneökning redan i år.

Parterna har nu kommit överens och Vårdföretagarna går med på att i nya avtalet ha en löneökning på 2,2 procent.

Mer läsning

Annons