Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra polisinsats på bandyderbyt

Polisen kommer att göra en planlagd insats med extra mycket personal för att förstärka säkerheten kring fredagskvällens kvartsfinal i bandy.
- Vi kallar in extra personal och kommer samarbeta med arenans egen säkerhetspersonal och fältassistenter, säger Helene Pajari, yttre befäl vid Bollnäspolisen

Annons

Den tredje slutspelsmatchen mellan Bollnäs och Broberg spelas på Sävstaås i Bollnäs. Och skulle Bollnäs vinna är matchen direkt avgörande och Broberg utslaget ur årets SM-slutspel. Med tanke på att matchen dessutom spelas en fredagskväll är polisen extra oroliga för ordningen kring arenan.

- Matchen betyder ju så mycket, kanske framförallt då för Broberg, säger Helene Pajari. Förutom riskerna för ungdomsfylla är vi rädda för att det ska bli heta känslor som kanske rinner över.

Men målet för polisen är att det ska bli en bra tillställning dit man kan gå utan att behöva oroa sig för sin egen säkerhet. Även senare kommer polisen att ha extra personal ute i Bollnäs.

- Det är för att stävja eventuellt bråk och skadegörelse i kölvattnet av matchen, säger Helene Pajari. Risken för att missnöjda fans kommer ner på stan efter matchen är ju ganska stor.

Mer läsning

Annons