Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik ska sjunga på Wacken

/
  • Körer håller inte bara till på konserthus och i kyrkor. Snart sjunger Erik Hedmos kör på hårdrocksfestival med Dimmu Borgir.

När Erik Hedmo sjunger för publik är det ofta iförd svart kavaj, men det duger inte nästa lördag. Då står hans kör bakom black metalbandet Dimmu Borgir på Europas största hårdrocksfestival.

Annons

Erik Hedmo är i Arbrå sedan två veckor tillbaka och nu hälsar han på mamma. Nästa vecka ska han tillbaka till Oslo där han bott sedan 2008. Först ska han öva med sin kör som sedan dra vidare till Tyskland. Nästa lördag sjunger de bakom Dimmu Borgir, en av Norges största musikexporter. Publiken lär vara svårräknad. Festivalen de ska till är Wacken open air som varje år dra runt 75 000 besökare.

– Jag har inte hunnit bli nervös än, men när det närmar sig blir jag det säkert.

Det här inte något som Eriks kör Schola Cantorum vanligtvis sysslar med. Det är en av Norges bästa körer och de flesta är skolade sångare från institutionen för musikvetenskap vid Oslo universitet.

Kontakten mellan Dimmu Borgir och Schola Cantorum knöts när bandet jobbade med albumet "Abrahadabra" som kom ut 2010. De ville ha en riktig orkester och kör med på skivan. Så blev det och 100 musiker och sångare lär ha varit inblandade i produktionen.

För några månader sedan kontaktade Dimmu Borgir kören igen och frågade om de ville sjunga på Wacken open air.

– Vi får kost och logi, men det är osäkert om vi får resan betald eller ens festivalbiljetter, men gör det ändå eftersom det är så speciellt och kul.

Mer läsning

Annons