Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En storm av folkmusik

/
  • Folkmusikkonsulenten och riksspelmannen Staffan Jonsson, Pelle Larsson på Kulturenheten och folkmusikern Isabel Godau ser alla fram emot en kväll i folkmusikens tecken.

En hel kväll med folkmusik – det anordnas nästa fredag i Kulturhuset i Bollnäs.
Med Hazelius/Hedin, Polkfrock Sisters och Ahlberg, Ek & Roswall på scenen hoppas arrangörerna locka lika stor publik som tidigare år.

Annons

För tredje året i rad kan de folkmusikfrälsta spika in en helafton. Dragplåstret under årets upplaga av "Folkstorm" är Esbjörn Hazelius och Johan Hedin, två av Sveriges mest etablerade folkmusiker. Duon har spelat på Polarpriset, med Tomas Ledin på Skansen och har också bjudits in att spela på Wiens konserthus.

Folkmusikkvällen sker i tre akter. Bollnästjejen Isabel Godau och hennes systrar bildar Polkfrock Sisters med ett syskonpar från Delsbo.

– Vi är inte så traditionella utan vi blandar genrer. Det känns stort att vi får vara här och göra reklam för folkmusiken, säger Isabel Godau.

Den tredje konserten står Ahlberg, Ek & Roswall för. Trion har nyligen släppt sin första skiva som har blivit kritikerrosad. I bandet ingår Niklas Roswall, Järvsö, som 1996 blev världsmästare på kromatiskt nyckelharpa.

Arrangörer för "Folkstorm" är Kulturenheten på Bollnäs kommun, Studieförbundet Bilda och Musik Gävleborg. Under kvällen kommer även Bollnäsbygdens spelmanslag och Dream Team från Bollnäs kulturskola att uppträda. För den som vill anordnas det dans.

Mer läsning

Annons