Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En resa med Krösamaja och Emil i bagaget

/
  • I tio dagar ska de vara i Litauen. De ska spela teater, dansa och så tänker de bjuda sina vänner på sill och hårdbröd.

På onsdag packar de väskorna och åker till Litauen.
I bagaget finns Emils "bysse", Alfreds munspel och Linas förkläde.
I tio dagar ska åtta elever på Höghammarskolans industriprogram, spela teater, paddla kanot och ha roligt med killar och tjejer från andra länder.

Annons

Det andas förväntan i ett av Höghammarskolans klassrum.

Eleverna är spralliga och det märks att de ser fram emot resan som ska ta dem till en konferensanläggning utanför Vilnius.

Där rinner en å, där finns massor av kanoter och omgivningen är helt fantastisk berättar Kajsa Olander. Hon har varit där tidigare och rekognoserat.

Nu tar hon med sig lärarkollegan Pelle Toft och åtta elever från årskurserna 1, 2 och 3 i industriprogrammet med inriktning på trä.

I tio dagar ska de vara där och träffa ungdomar från Danmark, Turkiet, Spanien och Litauen.

Bland annat ska de spela teater.

- Jag ska spela Emil, så det gäller att ha "byssen" och "myssen" med sig, säger George Nilsson med ett skratt.

Från Höghammarskolan har man alltså valt att bjuda på en sketch ur Emil i Lönneberga. Krösamaja, Lina, Alfred Ida. Det är nästan bara Griseknoen som får stanna hemma.

- Alla länder kommer att spela upp en varsin pjäs. Men temat för själva projektet är 1800-talet, berättar Kajsa Olander.

För eleverna på industriprogrammet är det första gången de får göra en skolresa. Och detta på grund av att lärarna sökte prognospengar för två år sedan.

Mer läsning

Annons