Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En affär som inte går på räls

/
  • Järnvägsstationen vid Bollnäs Resecentrum ingår i det fastighetsköp som Bollnäs Arena AB vill göra. Men trots att en uppgörelse presenterades i ett pressmeddelande 2010 är affären ännu inte klar.

Bollnäs Arena AB skulle köpa mark och fastigheter vid järnvägsområdet av statliga Jernhusen. Affären, där även stationen ingick, offentliggjordes i början av november 2010.
Men mer än ett år senare är köpeavtalet ännu inte undertecknat.

Annons

Enligt Jernhusen – ett bolag med rötter i SJ:s tidigare fastighetsdivision – pågår fortfarande förhandlingar mellan parterna.

- Vi är inte överens om priset och det finns även andra delar som återstår att lösa, säger Claes Schillerström, förvaltare hos Jernhusen.

Men några ytterligare detaljer kring vad som hakat upp sig vill han inte ge.

- Det är en sak mellan köpare och säljare. Det finns inga skäl att berätta mer så länge diskussioner fortfarande förs.

Styrelseordföranden Anders Gustafson i arenabolaget är lika fåordig.

Från bolagets sida är ambitionen, enligt honom, att "slutföra affären inom kort".

- Orsaken till att det dröjt är komplexiteten i affärsupplägget. Det fanns saker som var mer komplicerade att lösa än vad vi trodde från början, men vi vill inte närmare gå in på dessa, säger Anders Gustafson.

- Men köpet kommer att genomföras. Att det blir en bra affär ser vi som viktigare än tidsramen.

När den preliminära uppgörelsen tillkännagavs den 3 november 2010 så handlade det om ett förvärv av tre fastigheter på järnvägsområdet med en markyta på 12 000 kvadratmeter. I köpet skulle även stationsbyggnaden ingå.

Arenabolaget såg det som en viktig överenskommelse för att kunna bygga sin planerade bandyhall. Nästa steg skulle bli att även köpa marken vid tidigare SJ-verkstaden, ungefär 30 000 kvadratmeter, av kommunen.

Köpet från Jernhusen sågs alltså som en öppning för att kunna jobba vidare.

- Det är ett strategiskt viktigt köp, förklarade Anders Gustafson.

Mer läsning

Annons