Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma drog det längsta strået i Musik Direkts första deltävling

/

Efter en timmes konsert och 20 nervkittlande minuters överläggning kunde juryn till slut tillkännage Emma Staaf från Gävle som vinnare av första deltävlingen i Musik Direkt.
– Jag trodde någon annan skulle vinna, säger en lycklig Emma efter segern.

Annons

Första deltävlingen i årets musiktävling Musik Direkt gick av stapeln i Bollnäs kulturhus. Först ut för kvällen var 21-åriga Maggan från Gnarp.

Trots att varje deltagare har tio minuter på sig att visa vad de går för valde hon att satsa allt på endast en sång. Sången hon framförde var en egenskriven pianoballad som handlade om hur det är när livet är svårt.

Läs också: Musik Direkt drar igång

Tvåa för kvällen var 12-åriga Emma Staaf från Gävle. Hon framförde två sånger som hon själv ackompanjerade på gitarr. Att hon stått på en scen tidigare märktes väl vilket fick sin förklaring i att hon bland annat medverkat i Barnkanalens tv-program Supershowen.

– Jag känner mig hemma när jag är på scenen, säger Emma efter sitt framträdande.

Efter henne klev 18-åriga Alma Bjarnadottir från Söderhamn upp på scenen. Även hon framförde två sånger som hon själv kompade på gitarr. Alma studerar andra året vid estetprogrammet i Söderhamn. Sångerna hon framförde var egenskrivna, popiga och med livliga melodier.

– Musik handlar om hur det är när ens liv är stormigt, sa hon efter att hon uppträtt.

Läs också: Riksfestival för Nadja från Bollnäs

Efter Alma var det dags för Victor Crowfeather från Gävle att äntra scenen. Han ville hellre kalla sig själv underhållare än sångare. Han framförde två sånger som han valt ut efter ett tema som han ville skulle gå genom framträdandet som en röd tråd.

Sist ut för kvällen var Star Ljus från Bergvik. Hon började sjunga cover på en Adele-låt översatt till spanska. Därefter framförde hon en känslosam och egenskriven pianoballad skriven åt sin döende pappa.

– Min pappa ville släppa taget, men jag ville inte det, sa hon när hon berättade hur det var att skriva den sången.

Läs också: Suggestivt elegant folkmusik till Hälsingland

Efter att juryn överlagt var det till slut Emma Staaf och hennes djupa, säregna röst och taktfasta gitarrspel som föll den fem personer starka juryn mest på läppen.

Emma Staaf kommer nu gå vidare till regionsfinal på Gävle teater.

Mer läsning