Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elon-butik öppnar igen: "Kommer att bli nästan 400 kvadratmeter stor"

/
  • Bolaget bakom den tidigare Elon-butiken på Gärdet försattes i konkurs i början av oktober i år. Nu öppnar butiken igen med nya ägare.

Vitvarukedjan Elon återvänder till Bollnäs. I mitten av februari räknar de nya ägarna med att öppna butiken.

Annons

Det är företaget Din Elon butik AB med säte i Hedemora i Dalarna som driver den nya butiken. Det är samma företag som står bakom kedjans butik i Söderhamn. Den på Gärdet blir deras elfte i ordningen.

Läs också: Grönt ljus för ny vitvaruhandlare

Läs också: Nyöppning för elaffär

– Vi tog ett strategiskt beslut att titta på läget för butikerna i Hälsingland och Gästrikland. Den förra butiken i Söderhamn gick i konkurs i februari förra året och vi öppnade den nya i april. Sedan hade vi kraft och fart att fortsätta till Bollnäs, säger bolagets vd Daniel Erlandsson.

Enligt honom var det hyresvärden i Smedjanhuset som tog kontakt med dem, vilket ledde till en affärsuppgörelse. Hyresvärden bygger om lokalen för den nya verksamhetens räkning.

– Vi tar en del lageryta till den nya butikslokalen. Den kommer att bli nästan 400 kvadratmeter stor, tidigare var den cirka 200 kvadratmeter.

De räknar med att lokalen ska vara färdig för öppning i mitten av februari.

Sortimentet kommer att vara större än tidigare och tyngden ska ligga på vitvaror.

Just nu pågår rekrytering av personal.

– Ny butikschef är en tjej från Bollnäs. Vi räknar med att ha tre heltidstjänster inklusive butikschefen.

Längre tillbaka fanns el- och vitvarubutiken Eltjänst i samma lokaler i Smedjanhuset.

Läs också: Konkurs för Elon-butiken på Gärdet

År 2013 tog ett dotterbolag till Möbelbutiken på Ren över och fortsatte driften i form av en Elon-butik. I början av oktober i år gick företaget i konkurs, bland annat på grund av vikande kundunderlag enligt ägarna.

Hedemora-företaget grundades på 1980-talet och omsätter i dag omkring 105 miljoner kronor årligen. Totalt har de cirka 55 anställda i butikerna i Dalarna, Västmanland och Hälsingland.

Och Daniel Erlandsson ser hoppfullt på etableringen på Gärdet.

– Bollnäs är en jättestor by och ni har ett ganska bra handelsindex. Det är en av få norrländska städer med flera upptagningsområden. Det ska bli jättespännande.

Läs mer om företaget: Huvudkontoret växte ur lokalerna

Mer läsning

Annons