Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dynamisk Bollnäsfirma blev sjätte bästa gasellen

/
  • Hällbo Entreprenad Maskiner AB drivs av Håkan Olsson, på bilden, och hans bror Torbjörn.

Ett av de Gävleborgsföretag som utsetts till gaseller är Hällbo Entreprenad Maskiner AB.

- Det är kanske inte sådana här utnämningar man strävar efter, men självklart är det roligt att bli uppmärksammad, säger Håkan Olsson.

Annons

Det är för att ge Sveriges entreprenörer inspirerande förebilder som tidningen Dagens industri varje år utser landets snabbast växande företag till Gaseller. Under hösten delas diplom och gasellstatyetter ut till de snabbast växande företagen i vart och ett av de 21 svenska länen. I slutet av året koras sedan det företag som har vuxit snabbast i hela landet till supergasell.

Hällbo Entreprenad AB placerar sig som nummer sex i Gävleborg. Firman, med utgångspunkt från deras garage i Häggesta, Bollnäs, drivs av bröderna Håkan och Torbjörn Olsson. De startade företaget från scratch för drygt tio år sedan.

Företaget sysslar främst med vatten- och avloppsjobb och vägarbeten, men tar egentligen på sig det mesta när det gäller markarbeten. 2003 flyttade de verksamheten från Hällbo till Häggesta och i dag har de förutom sig själva 14 anställda.

De flesta tjänsterna utförs åt stora byggföretag och det är framförallt i Stockholm jobben finns.

- När vi började hade vi hoppats på mer jobb hemma i Bollnäs, men nu är det veckopendling som gäller, säger Håkan.

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch som visat att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben. Det handlar om näringslivets dynamiska mellanskikt.

- Men det är inte alltid en dans på rosor, konstaterar Håkan Olsson. Det går upp och ner i branschen och det har varit många sömnlösa nätter när det har varit svårt att hitta jobb åt oss och våra anställda.

Mer läsning

Annons