Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt upp på biblioteket

/

Författarkväll med Pelle Strindlund och utställning med konstnären Magdalena Brunzell – det är dubbelt upp i Bollnäs bibliotek i kväll, tisdag.
För den som inte kan närvara kan vi berätta att utställningen pågår ett tag till, fram till den 2 juni.

Annons

Namnet Magdalena Brunzell dyker upp med jämna mellanrum i tidningen. Senast vi skrev om henne ställde hon ut i Söderhamn, dessförinnan har vi bland annat berättat om hennes debut som barnboksillustratör.

Nu ska det handla om hur det kom sig att Magdalena Brunzell ställer ut på biblioteket.

Utan författaren Pelle Strindlunds bok Jordens herrar hade utställningen inte blivit av. Boken kom i mars förra året och handlar om slaveri och förtryck av djur. Strindlund jämför och drar paralleller mellan 1700- och 1800-talens slaveri och legitimeringen av dagens djurförtryck.

- Jag blev eld och lågor när jag läste boken och ivrig att göra någonting, helst tillsammans med författaren, säger Magdalena Brunzell.

Hon tog kontakt med Strindlund, som också blev eld och lågor – dessutom glad och tacksam över att en konstnär engagerade sig i den fråga han själv driver så hårt.

De båda pratade ihop sig och Magdalena Brunzell började måla. Resultatet, i form av elva konstverk, kan nu beskådas på biblioteket.

På de flesta av bilderna finns citat ur Strindlunds bok. På så sätt förstärks målningarna, även om de också fungerar bra för sig själva.

Magdalena Brunzell är född och uppvuxen i Vallsta, men bor sedan snart 20 år i Tänndalen. För tillfället vistas hon i fritidshuset i Enstabo, Alfta.

Mer läsning

Annons