Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt chefsuppdrag delas

Informations- och turistchefen Gunilla Byström lämnar både stadshuset och informationschefsjobbet i Bollnäs i september.
Då flyttar hon till det nya kulturhuset – och kommer i fortsättningen att arbeta som kommunens turismchef.

Annons

Gunilla Byström har arbetat i Bollnäs kommun i 26 år. Hon anställdes som konsumentrådgivare och blev tio år senare informationschef. Numera är hennes titel informations- och turistchef.

- Jag har haft dubbla tjänster i nästan tio år nu, säger hon. Det krävs mer och mer på båda och det går inte längre. Det var dags för en förändring och vi har resonerat oss fram till en lösning som innebär att jag väljer turismen, med inriktning mot kommunal marknadsföring – till exempel i samband med O-ringen nu i sommar. Den typen av uppgifter kommer jag att behålla.

Resonemangen har förts med kommunchefen Leopold Stoltz, som räknar med att delningen av tjänsten ska genomföras i september. Genom olika rockader på personalsidan, hoppas han också kunna frigöra utrymme för en informatör:

- Det saknas en professionell informatör och kommunen är underbemannad på det här området. I dag köper vi in en hel del tjänster och kanske kan de pengarna användas till att anställa – men vi får se hur det är med den politiska ambitionen på området.

Mer läsning

Annons