Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogfri spelning till Bollnäs: "Ungdomarna ska ha någonting att göra"

Metall, punk och hårdrock. På lördag gästas fritidsgården Gumpels av fyra lokala band. Evenemanget är en drogfri spelning där fokus ligger på närområdets ungdomar. - Det här är ett bra sätt att framföra filosofin om att man kan ha kul utan droger, säger arrangören Victor Bastin.

Annons

Spelningen kommer att äga rum på Gumpels fritidsgård.

Bluekahn, Harkrank, Amentia och Macabes Decay – så heter de lokala banden som under lördagen kommer att gästa Gumpels. Kvällen arrangeras av studiecirkeln Metal 0278, vars huvudfokus ligger på att anordna drogfria event för Bollnäs ungdomar.

– När jag var 15 år och ville gå på spelningar häromkring var alltid det droger involverade. Det här gör vi för att stadens unga ska ha någonting att göra på helgerna, berättar Victor Bastin som är en av arrangörerna.

Studejefrämjandet har hjälpt till med lokal, ljud och ljus. Inträdet kostar 20 kronor – en symbolisk summa – och intäkterna går oavkortat till framtida evenemang. Det är tredje gången på två år som Metal 0278 annordnar ett drogfritt event.

– Det brukar bli väldigt uppskattat bland ungdomarna. Framöver tänker vi köra den här typen av evenemang lite oftare, säger Victor Bastin och fortsätter:

– Det här är ett bra sätt att framföra filosofin om att man kan ha kul utan droger.

Spelningen kommer att hålla på från klockan 19 till 23.

Mer läsning

Annons