Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Draupner gör nedslag i Arbrå

/
  • Draupner på väg till spelning. Efter flera års tystnad spelar bandet på Träslottet på torsdag.

Det har varit tyst om folkmusikgruppen Draupner ett tag. Men bandet som en gång var en av de hetaste i sin genre lever och har fyllt 16 år. Nu gör de sin första spelning i Hälsingland på länge.

Annons

På torsdag eftermiddag spelar folkmusikgruppen Draupner på Träslottet i Arbrå. Som unga folkmusiker vann det då nybildade bandet Musik Direkt 1995. Under några år var de en av de hetaste i sin genre berättar medlemmen Tomas "Limpan" Lindberg.

- Det var Frifot, Väsen och så vi, säger han.

Under senare hälften av 90-talet spelade de flitigt runt om i Sverige, men även utomlands. De fick erbjudande om att ge ut en skiva, men kände inte att de var tillräckligt bra. Så det dröjde till 2001 innan debutplattan kom.

Senaste åren har det varit ganska tyst om gruppen. De berättar att de fått många förfrågningar om att spela, men att det inte funnits tillräckligt med tid.

Andra har trott att Draupner gått i graven.

- Många tror att vi har slutat, men egentligen har vi aldrig lagt av, berättar Tomas "Limpan" Lindberg och säger att torsdagsspelningen delvis motiveras av att de vill ta död på ryktet.

Draupner; som består av Henning Andersson, Görgen Antonsson och Tomas "Limpan" Lindberg, känner också att det ska bli roligt att spela på just Träslottet eftersom det är ett trevligt ställe. Nästa spelning blir i Uppsala senare i höst.

Mer läsning

Annons