Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragspelsgala med skönhetsfläckar

/

Alfta dragspelsklubb bjöd på långfredagen in till ännu en dragspelsgala, den 45:e i ordningen och den första i Bollnäs.
Det började kanske lite segt, men med tempohöjare som Eskil Columbus, familjen Bertilsson, Lars Karlsson och Öivind Farmen – alla fenomenala på sina instrument – fick en fullsatt salong till slut sitt.

Annons

Att dragspelsklubben flyttat till Bollnäs efter 44 år i Alfta har med det nya kulturkvarteret att göra. Och att medlemmarna i klubben börjar bli till åren och därför har svårt med det jobb som krävs för att ställa allt i ordning i Alfta sporthall.

I Kulturhuset finns allt som behövs. En stor scen, sköna stolar och bra akustik.

Men ljuset måste bli bättre till nästa gång, åtminstone måste det bli ljus på hela scenen och inte så nu, mörker i hörnen.

När Håkan Andersson och Tommy Nilsson (inte d e n) skulle spela bad Andersson om lite ljus han också, men det gick tydligen inte att fixa, så honom såg vi inte så mycket av.

Samma gällde för Eskil Columbus. Allt ljus föll på hans trummis Rolf Lind och basisten Kjell-Arne Blad. Columbus själv hamnade i ett mörkt hörn.

Ska man utse någon "kvällens stjärna" får det bli duon Lars Karlsson och Öivind Farmen, båda virtuoser på sina instrument. Johannes West från Silfors i Alfta är en annan som verkligen kan spela dragspel.

Mer läsning

Annons