Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dopningsman vill få mildare straff

Bollnäsbon tillverkade dopningstabletter i ett garage men anser inte att han organiserade verksamheten.

Annons

För nära tre veckor sedan dömdes 38-åringen från Bollnäs till två och ett halvt års fängelse för bland annat grovt dopningsbrott. Gävle tingsrätt ansåg att han tillverkade och sålde dopningsmedel i stor omfattning tillsammans med en 37-årig Gävlebo.

Bollnäsbon köpte ingredienser och en tablettmaskin från Kina och skötte tillverkningen från ett garage i Ovanåkers kommun och gymmet som han drev i Gävle.

Under rättegången nekade han till de allvarliga anklagelserna och erkände endast dopningsbrott av normalgraden, för de dopningsmedel som polisen tagit i beslag.

Nu överklagar Bollnäsmannen till hovrätten och vill att domen ska rivas upp. Han anser att det räcker med att han döms till sex månaders fängelse.

Han hävdar att han inte har organiserat verksamheten utan att han blivit involverad på uppmaning av andra personer som han inte vill namnge för att de är farliga.

När han och Gävlebon greps i våras hade de 12 000 dopningstabletter i bilen. Domen omfattar dock totalt drygt 370 000 enheter dopningsmedel. Ytterligare fem personer i landet dömdes i samma härva för att ha köpt eller haft dopningsmedel.

Mer läsning

Annons