Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömda för styckmord överklagar

(Uppdaterad 18.51) Två av de tre unga män som dömts för att ha mördat 26-årige Christian Larsson i Bollnäs i fjol, överklagar domen till Högsta domstolen.

Annons

För en månad sedan fick Dennis Jonsson sitt straff sänkt från 12 till 11 år i hovrätten.

Under den sex dagar långa rättegången i Hovrätten för nedre Norrland ville de tre åtalade frias från rubriceringen mord eftersom de hade skyllt på varandra och det inte gått att bevisa vem som delat ut de dödande knivhuggen. De erkände den svåra misshandeln av offret innan mordet, och den kränkande hanteringen av kroppen.

Nu har Dennis Jonssons advokat Slobodan Jovicic överklagat till Högsta domstolen och yrkat på att hans klient frikänns från mord och grov misshandel samt skadeståndsskyldigheten på cirka 180 000 kronor till offrets föräldrar. Dennis Jonsson accepterar ansvar för grov misshandel och brott mot griftefriden.

På grund av hög arbetsbelastning begär Slobodan Jovicic om anstånd till den 25 november med att utveckla bakgrunden till överklagandet.

Jovicic har tidigare pekat ut Johan Flykt som den drivande i misshandeln som slutade med mordet, och hävdat att hans egen klient kom in i ett skede när misshandeln redan pågick. Eftersom rättsläkaren inte kunnat säga vilket knivhugg som varit dödande har Jovicic hävdat att hans klient Dennis Jonsson kunnat hugga efter att offret avlidit.

Johan Flykt och Andreas Clarström dömdes även dem för mord och fick 11 respektive 10 år i fängelse.
Enligt Sveriges Radio och SVT har även Andreas Clarström överklagat sin dom till Högsta domstolen.

För att Högsta domstolen ska ta upp ärendet krävs att man först lämnar så kallat prövningstillstånd, och för att det ska ske måste domen bedömas få betydelse som prejudikat.

Mer läsning

Annons