Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödshot mot åtta i tumult

Kvällen började med öl och slutade i arresten för Bollnäsmannen.

Annons

Det var en natt i början av juni som det uppstod rejält tumult vid Långnäsparken. En entrévärd såg en man slå en annan i ansiktet och försökte få ut mannen. Mannen ska då ha försökt ta ett strypgrepp på entrévärden.

En ordningsvakt såg situationen, drog sin batong och skyndade dit. Mannen sprang iväg, hoppade över ett staket och jagades av både entrévärden och ordningsvakten samtidigt som även gäster började springa efter.

Mannen ska sedan ha hotat och försökt skalla en gäst som hjälpte ordningsvakten. Han ska också ha spottat ordningsvakten i ansiktet.

Två poliser som kom till platsen satte handfängsel på mannen, som ska ha uttalat dödshot mot poliserna och krängt med kroppen. Poliserna kallade på förstärkning och ytterligare tre poliser anlände. På vägen till polisstationen ska mannen ha dödshotat även de poliserna.

Nu åtalas 23-åringen vid Hudiksvalls tingsrätt för olaga hot, hot mot tjänsteman, ofredande och våldsamt motstånd.

I polisförhör har han sagt att han inte minns vad som hände. Han vaknade upp på polisstationen i Bollnäs och det sista han då kom ihåg av kvällen var att han satt och drack öl.

Framöver väntar en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt.

Mer läsning

Annons