Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det räcker nu!

/
  • Elina Hagg var på plats i kyrkan i går under manifestationen mot droger. Efteråt tände hon, som många andra, ett ljus.
  • Sjukhusprästen Sture Rask talade om att våga leva.
  • Katrin Nilsson, sjuksköterska, var en av talarna på manifestationen.
  • Polisen, socialtjänsten och sjukhuset har ett samarbete i kampen mot droger. Här talar polisen John Köhler.

Användningen av droger ökar och även antalet överdoser. På måndagens manifestation mot droger var samtliga i Bollnäs kyrka överrens: det räcker nu!

Annons

Svenska kyrkan tog initiativ till en manifestation mot just droger. På plats i Bollnäs kyrka samlades ett femtiotal personer för att vara med och lyssna, umgås och prata. Det var både unga och gamla som tagit sig dit.

Församlingspedagogen Lotta Norell hälsade alla välkomna med orden "vi tycker att det räcker nu" och citatet upprepades flera gånger och präglade hela kvällen. Sture Rask, sjukhuspräst på Bollnäs sjukhus, höll med om det i sitt tal men pratade också mycket om att gå vidare tillsammans.

– Det är aldrig kört, vad som än händer. Sorgen är ingen fiende utan en vän. Det är viktigt att låta sorgen få utlopp, att bryta ihop och komma igen.

Förutom Sture Rask så var även sjuksköterskan Katrin Nilsson och polisen John Köhler på plats i kyrkan. Katrin Nilsson vill göra slut på allt elände som ökat de senaste månaderna och syftade på den ökande användningen av droger bland ungdomar.

– Vi måste hjälpas åt och jag vänder mig till er ungdomar som är här i dag: var tuff! Nu får det vara nog, säger Nilsson och berättade senare om ett startat samarbete mellan akuten på sjukhuset och polisen och socialtjänsten.

Efter en dryg timme fick den som ville stanna kvar och tända ljus.

– Det känns bra att vi genomförde det här även om jag kanske hade hoppats på ett större gensvar, säger Lotta Norell.

Mer läsning

Annons