Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kommer att bli grymt"

/
  • Johan Hillgren och Andrée Lundh jobbar med festivalförberedelserna. På fredagen står båda två på scen med sina respektive band.

Sommarens stora begivenhet på festivalfronten i Bollnäs väntar. Redan på torsdag kväll smygstartar Karlslundsfestivalen.

Annons

Torsdagskvällens festivalprogram – Småstadsliv, Powertrip och dj-duon Michael Motorcycle och Björn Polar Bear – innebär en utökning av den tvådagarsfestival som först lanserades. Möjlighet till ytterligare en kväll vid Karlslundsbadet för hugade festivalbesökare alltså.

Men det är trots allt på fredagen som Karlslundsfestivalen rullar igång på allvar. Redan klockan 12.40 är det dags för första akten – bandet Pelle Med Två – att kliva upp på en av de två scenerna och sedan rullar det på ända till klockan 03 på natten, då festivalområdet stänger.

Fredagen är de lokala artisternas stora stund under Karlslundsfestivalen. Av de totalt 17 akterna har 16 koppling till länet, varav det stora flertalet är hälsingeband med basen i Bollnäs kommun.

Andrée Lundh och Johan Hillgren är bandbokare för festivalen och de sista skälvande dagarna innan allt drar i gång jobbar de även handgripligt med att bygga upp festivalområdet.

– Ja, just nu bygger vi stängsel, vi är liksom allt i allo här, konstaterar Andrée med ett leende.

Dessutom ska båda spela på festivalen, Andrée med Bollnäspunkbandet Doka och Johan med Terror Attakk, punkband med de ursprungliga rötterna i Sandviken.

– Det kommer att bli grymt, pricken över i:et efter allt jobb, säger Andrée.

Enda bandet på fredagen som inte hör hemma i Gävleborgs län tillhör också punk-genren, och är en pärla för nostalgiker. Det handlar om Strebers, bandet som bildades i Strängnäs för 30 år sedan, som är ute på en återföreningsturné.

Under lördagen fortsätter festivalen med det tunga artistartilleriet. På huvudscenen radar festivalens toppnamn upp sig, i tur och ordning Frida Scar, De Lyckliga Kompisarna, Kartellen, Hurula, Bombus, Soilwork och Dia Psalma.

På den mindre scenen spelar Åfysatan, Thundermother, Per Persson, Stilett samt Governor Andy & Cajsa.

Mer läsning

Annons