Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har bestämt sig

/
  • Löpskolövningar är bra om man vill ha träning som motsvarar en löparrunda, trots att man inte har någon lång sträcka att springa på, berättar instruktören och före detta friidrottsstjärnan Maria Akraka.
  • Lars Eliasson och Edgar Wik körde ett tungt kettlebellpass som avslutning på dagen.
  • Stepövningar till tonerna av Kim Wildes hit
  • Eftermiddagens löpskolövningar med Maria Akraka var ett av de populärare passen.
  • Spinningpass med rosa belysning för det speciella tillfället.

44 klasser gav inspiration på Bollnäs sporthall under lördagens träningskonvent. När man väl börjat träna gäller det att vara stark i huvudet och hålla sig till sin plan.
– Det är bara att bestämma sig, säger tidigare löparstjärnan Maria Akraka.

Annons

De omkring 370 deltagarna består av allt från elitidrottare till motionärer och nybörjare, som har gemensamt att de har satsat åtminstone en hel dag på träning. Konventet BollnäsEss på sporthallen anordnades för tredje gången och har växt sedan förra året med runt 215 deltagare och första årets 110.

– Det känns som att det börjar bli ett inarbetat koncept. Jag känner igen en del av deltagarna och det är ett gott tecken att de vill tillbaks, säger instruktören Anna Hagström.

Hon och instruktörkollegan Lene Svan pustade ut några minuter i gymmet på eftermiddagen, där det för en gångs skull var lugnt.

– Folk som har varit här har sagt att det är kanon, säger Lene Svan.

– Inga skador vad jag har sett men folk är ju så klart trötta. Är man med på ett pass och inte orkar hela tiden kan man vara med ändå och titta på, säger Anna Hagström.

Mer läsning

Annons