Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damklubben i nyckelroll inför travfesten

/
  • Ogräset tar lätt överhanden vid den entré som damerna ansvarar för. Självfallet ska det åtgärdas

Det tvättas, städas och fejas inför travets stora galadag på lördag. När V 75:s sommartrav drar in ska det piffas till i nästan varje hörna på publikplats.
För den saken finns anställd personal, men också frivilliga. Till de senare hör Bollnästravets damklubb.

Annons

Klubben bildades 1980 i samband med att travbanan vid Sävstaås firade 25-årsjubileum.

- Vår uppgift är att lyfta fram trivselfrågorna och att arbeta för travet som familjesport, säger Ann-Britt Hådell, som är ordförande i den livaktiga föreningen.

Sammanhållningen är god och arbetsviljan stor.

När städinsatserna drar igång sker det med en målmedvetenhet som påminner om den i Mössens arbetssång hos Disneys Askungen. Det finns inte mycket tid att vinka på.

När föreningen startade skedde det med utgångspunkten att "ta emot fruar och barn" på Bollnäs-travet. Travet skulle bli en trevlig angelägenhet för alla familjemedlemmar, stora som små.

När vi besöker banan är det främst damklubbens styrelse som sysslar med förberedelserna. Men av cirka etthundra medlemmar i föreningen är det ett 30-tal som deltar aktivt i finpustningarna.

- Vi krattar, plockar skräp, och städar ut vid entrén och vid banans drive in, säger de.

Tidigare har särskilda punktinsatser gjorts i huvudsak i samband med V 75. Men det här året har det redan också varit ett V 86-evenemang (på nationaldagen) som krävt extra inhopp.

- Vi samarbetar med de övriga intresseföreningarna vid Bollnäs-travet. Om det kniper skriker travsällskapet på oss, säger Ann-Britt Hådell skämtsamt.

Mer läsning

Annons