Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags igen för barnen att inta kulturkvarteret

Fjorton lördagar under vintern och våren, med start den 4 februari, ska barnfamiljerna få sitt av det kulturella utbudet.
Det är de populära familjelördagarna i kulturkvarteret som börjar en ny termin, den fjärde sedan starten på hösten 2010.

Annons

- Evenemanget har slagit väldigt väl ut, så det är här för att stanna, säger Katharina Håkanson, kultursamordnare vid Bollnäs kommun.

- Det är så himla kul med alla barn som kommer. I bland i sällskap med sina mor- eller farföräldrar, så att mamma och pappa får en stund för sig själva.

Lördagens årspremiär har Spöket Laban med Bollnäs Teaterverkstad på programmet.

Det inte första gången Laban spökar i biblioteket på en familjelördag. Ett populärt inslag som tidigare dragit mycket folk. Katharina Håkansson tror på ny succé.

Vi saxar i programmet och konstaterar att veckan efter blir det Disneylåtar med Bollnäs Blås på stora scenen.

Den 10 mars är det fritt fram att komma och spela in sig själv. Sjunga eller dansa, berätta en historia eller trolla – man väljer det man tycker man är bra på. Den här programpunkten är ny för i år och torde ha alla förutsättningar att bli poppis.

Om Kataharina Håkansson får välja en favorit – och det får hon – tar hon konserten med Eva Funck, känd från olika barnprogram i SVT, och SHOF, Södra Hälsinglands orkesterförening, den 17 mars.

- Det kommer att bli fantastiskt. Jag har läst manuset, så jag vet.

Mer läsning

Annons