Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Brotorgstävling

Karavan arkitektur & landskap AB, Nyréns arkitekturkontor och Sweco Architects AB. De här tre arkitektkontoren har valts ut för att tävla om den bästa utformningen av Brotorget.

Annons

- Vi har haft många fullgoda kandidater till tävlingen och kommit fram till dessa tre, säger Lars Åsberg, förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Han har tillsammans med Bashir Hajo, stadsarkitekt, Peter Eriksson, näringslivschef, Anders Aune, förvaltningschef, teknik, service- och fritidsförvaltningen samt Johan Kock, intendent vid Museet/Konsthallen bedömt de olika intresseanmälningarna.

- De kontor som är utvalda har kunskap att uppfylla kommunens krav på ett säkert genomförande, betonar Lars Åsberg.

De tre valdes ut bland 34 inskickade intresseanmälningar. En föll direkt eftersom den inte var fullständig och det heller inte gick att få kontakt med intressenten.

De kriterier man tagit fasta på är bland annat gestaltningsförmåga, kompetens för uppdraget samt bredd på de utvalda

- Det vi har tittat på är vad de intresserade har gjort tidigare och vilka människor som ska ingå i deras team under det kommande arbetet, säger Lars Åsberg. Vi har helt enkelt bedömt trovärdigheten av att de ska kunna ro iland en sådan här uppgift.

Området som ska utformas är egentligen större än bara själva Brotorget. Även Brogatan, Västra stationsgatan fram till Odengatan samt delar av både Långgatan och Nygatan ingår i projektet.

Mer läsning

Annons