Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykeldoktor – ett vinnande koncept

/

Behovet av cykelreparatörer kommer att öka. Det är i alla fall cykeldoktorn Olle Grönqvist övertygad om.

Annons

När Olle Grönqvist köpte Hällbo-boa för ett par år sedan var det kanske en del som tvivlade på möjligheterna att sälja cyklar och slalomskidor i Hällbo. I dag kan han konstatera att konceptet håller.

- Jag får fler och fler kunder, berättar Olle. Cyklar blir allt mer komplicerade och det finns ett uppdämt behov av framförallt cykelreparatörer.

Den delen av Hällbo-boa som tidigare var distriktssköterskemottagning har han inrett till butik, verkstad och lager. Den andra delen, där lanthandeln låg, hoppas han kunna hyra ut till någon form av minilivs och café.

Läget tycker han heller inte är något problem.

- Jag brukar säga att Hällbo, mitt emellan Bollnäs och Kilafors, ligger centralt och dessutom längs en av landskapets vackraste vägar, säger han.

Fortfarande går det att köpa både cyklar och alpina artiklar hos Grönqvists Cykel och Sport i Hällbo. Den här veckan har han kvällsöppet ända till och med torsdag men normalt har han öppet på söndagar och onsdagskvällar. Resten av tiden är han ofta på resande fot, för det blir allt mer cykelservice för Olle, inte minst i Stockholmstrakten.

Där satsar allt fler stora företag mer och mer resurser på sina anställdas friskvård.

- Nästa vecka åker jag ner till ett av SEB:s stora kontor i Rissne, säger Olle. Där betalar företaget för att jag vinterservar alla deras anställdas cyklar, byter till vinterdäck och går igenom cyklarna.

Och allt fler företag visar intresse för det här.

- Det är inte bara friskvård, säger Olle. Det handlar också ganska mycket om att få fler att cykla till jobbet för att minska biltrafik till och från arbetet. Vinterväglag ska inte behöva vara något hinder för att cykla.

Mer läsning

Annons