Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cliff blev Nordisk mästare

/

Sten Norberg från Röstebo i Bollnäs är stolt ägare till dreverna Cliff. I helgen var de till norska Lampeland och vann de Nordiska mästerskapen för drevrar. Inte illa bara några veckor efter att de vunnit drever-SM!

Annons

Grattis till segern! Var det här svårare än att vinna SM?

- Det är klart att motståndet är svårare i NM. Du har de fyra bästa svenska, plus de fyra bästa finska och de fyra bästa norska drevrarna att tävla mot. Men Cliff var riktigt duktig den här dagen och vann i alla fall.

Vad tävlar man i under drever-NM?

- Tio olika jaktprov där det gäller att få så många förstapriser som möjligt. De får jaga både hare, räv och rådjur och Cliff vann tre rådjursettor, där han lyckades driva i 90 minuter. Det var därför han vann.

Hur rankar du det här i förhållande till segern i SM?

- Visst är man lite stolt, det här var riktigt roligt både för mig och min hund. Sverige vann också landskampen genom att komma etta, trea, fyra och sjua i tävlingen.

Går ni vidare till Europamästerskap nu?

- Nej, nu är et stopp, det går inte att komma högre än så här. Nu ska Cliff få vila. Här är det ju så mycket snö också att det inte går att träna. Vi får vänta på att snön smälter bort först. Men Cliff var rejält trött efter helgens tävlingar och bilresan. Det blir skönt för honom att få vila.

Hur blir det med tävlandet framöver?

- Vi får försöka kvalificera oss till i första hand länskampen och sedan SM igen. Men först ska vi smälta det här. Jag är jättenöjd, det här trodde man väl aldrig.

Mer läsning

Annons