Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chessie blev biten av en annan hund

/
  • Roger och Karin Svensk pysslar om sin vovve Chessie, som blev attackerad av en annan hund i förra söndagen.
  • Sju centimeter långt jack blev det vid Chessies nacke ner mot frambenet.
  • Chessie får ha bandage på baktassen och en plasttratt på huvudet så hon inte ska komma åt stygnen och klia upp såret.
  • Den attackerande hunden bet Chessie väldigt illa.
  • Nu får Chessie vila ut hemma på Renskullen. Husse Roger Svensk tittar till henne så ofta han kan.

Karin Svensk och hunden Chessie var nästan hemma från promenaden när en lösspringande hund kom ikapp dem och bet tag i Chessie och vägrade släppa.

- Jag minns att jag skrek efter hjälp, säger Karin Svensk.

Annons

Vi sitter på golvet i hallen hemma hos familjen Svensk på Renskullen i Bollnäs. Chessie – en Cavalier King Charles Spaniel – reser sig upp och viftar glatt på svansen. Runt huvudet har hon en plasttratt för att hon inte ska komma åt att slicka på det sju centimeter långa såret som sträcker sig från nacken ner mot frambenet. Chessie är i gott mod men har svårt att gå. Hon kan inte stödja sig på ena framtassen eftersom det är några nerver i kläm. Först om sex månader kan veterinären se hur tassen har läkt. I värsta fall måste tassen amputeras.

- Chessie mår efter omständigheterna bra, men vi tar en dag i taget, säger husse Roger Svensk.

Men det som hände förra söndagen kommer matte Karin Svensk aldrig att glömma. En lösspringande hund sprang ikapp dem på promenaden och bet tag i Chessie. Karin försökte få bort hunden men den ville inte släppa Chessies rygg. Några grannar, Tina och Peter Mansson, hörde Karins rop på hjälp och skyndade sig dit.

- De släppte sina matkassar och sprang till oss och tillsammans fick vi bort den stora hunden. Jag är tacksam för deras rådiga ingripande, säger Karin.

Den lösspringande hundens ägare var snabbt på plats och tog hand sin hund. Sedan sprang Karin hem med sin hund i famnen. Efter ett telefonsamtal fick hon åka till en veterinärstation i Bollnäs. Där fick hunden smärtlindring och sedan gav de Karin rådet att åka till Falu djursjukhus.

- Framme i Falun tog veterinären av västen och där såg jag hur illa det var med henne. Tack och lov var inte lungorna punkterade, säger hon.

Chessie syddes och sedan fick stanna kvar i Falun för observation. Först i tisdags fick Karin och Roger hämta hem henne.

- Först blev vi ledsna över hur sargad hennes kropp var efter attacken. Men när vi tittar på henne ser vi att hon positiv och verkar må bra, säger Karin.

Roger minns hur han bara för någon vecka sedan sa till Karin att han tyckte det var fantastiskt att Chessie, trots sina nio år, hade sådan god kondition och var så pigg.

- Men efter det här vet vi ju inte hur hennes liv blir. Men så länge hon mår bra och är glad känns det rätt att se framåt, säger Roger Svensk.

Familjen Svensk har polisanmält händelsen.

Mer läsning

Annons