Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia Bergåkra om bronset i Falsterbo Horse Show: "Det var helt fantastiskt"

Hudiksvalls rid- och ponnyklubbs Cecilia Bergåkra var yngst i startfältet vid küren i Falsterbo Horse Show. Ändå lyckades hon och hästen Primavera rida hem en bronsmedalj.

Annons

Att vara yngst i startfältet skrämde inte Cecilia Bergåkra när hon tävlade i Falsterbos kür. Hon och hästen Primavera red in på en bronsplats.

Läs också: Femma på SM – trots sjukdomen

– Det var helt fantastiskt. Vi satte ju svårigheterna i mitt egengjorda kürprogram och huvudsaken man satte det så hade man en hög nivå, säger Cecilia Bergåkra som ändå hade några missar under ritten.

– Enligt mig så missade vi några av de lätta sakerna i programmet, säger hon.

Berodde det på dig som ryttare eller på hästen?

– Både och skulle jag säga. Hon var lite på hugget och det var jag också. I kombination med att vi var taggade och att publiken klappade mycket på andra sidan läktaren skapade ett litet störningsmoment.

Läs också: "Jag hade marginalerna på min sida"

Att plocka en bronsmedalj när man är yngst i startfältet är någonting Cecilia Bergåkra är nöjd med. Men så åkte hon inte heller till Falsterbo för att se och lära.

– Bara det är en vinst i sig, att jag redan kan hävda mig i de här klasserna. Men jag vet ju att vi har här att göra, vi kom inte hit som fågelungar eftersom vi tävlat högre klasser innan.

Var det medalj som var målet?

– Jag visste att vi hade en chans, men man måste alltid hålla sig ödmjuk eftersom det är levande djur man håller på med.

Läs också: Cecilia Bergåkra historisk på Strömsholm

Nästa stora tävling för Cecilia Bergåkra är ponny-SM i Dagstorp om två veckor.

– Där siktar jag på en A-final och sedan beror det helt på hur resten av startfältet ser ut, säger hon.

Mer läsning

Annons